Minibasket

MINI BASKET – KOŠARKA PRILAGOĐENA UZRASNOJ KATEGORIJI

Pod stručnim rukovodstvom RADETA GEORGIJEVSKOG sprovodi se program koji koristi najsavremenije metodske postupke uz korišćenje svih mogućih raspoloživih rekvizita koji olakšavaju i doprinose maksimalnom razvoju deteta i savladavanje košarkaških veština.

Uz obrazloženje da je košarka vrlo jednostavna igra u kojoj su bitne dve stvari: dati koš i odbraniti da se koš ne pogodi,odpočinje jedan vrlo zahtevan i mukotrpan posao obuke dece na jednostavan,lak i njima pristupačan način osnovnim košarkaškim elementima: ŠUTIRANJE,DODAVANJE,VOĐENJE I ČUVANJE LOPTE.

U sklopu novih metodskih postupaka sve je prilagođeno dečijem uzrastu i kroz igru koja je deci tog uzrastas najbliža i najlakša za usvajanje uz rekvizite koji takođe prate uzrast,koševi različitih visina,veličine lopte,razvija se ljubav prema ovom sportu.

Kada se deci pruži ono što njihov uzrast,prirodno najbolje usvaja,i kada se maksimalno iskoristi vreme koje je vrlo bitan faktor u njihovom razvoju, uz maksimalnu posvećenost i korekciju pri usvajanju novih elemenata,kada se napravi dobra osnova,kasnije se sve mnogo lakše razvija i nadogradjuje.

SVI KOJI BI ŽELELI DA RADE PO OVOM PROGRAMU MOGU SE PRIJAVITI ZA BILO KOJI TERMIN KOJI RADI PO PROGRAMIMA KAMPA ( I,II,III ili IV smena).i više detalja o svemu pronaći na www.minibasket.org.rs i www.minibasket.srbija@facebook.com